All DesiGn

Həyat özüdə insan üçün cızılmış bir dizayndır.

Mekanlarda Dekoratif Bölümlendirme


Hayatımızda sürekli değişen ve gelişen yaşam biçimleriyle insanlar evlerindeki gereksiz duvarlardan kurtulmakta veya evlerinde de çalışabilmektedir. Bu da home ofis çalışma şeklini ortaya atmaktadır. İnsanlar evlerini çalışma ortamı yapmak için gerekli düzenlemeleri yapmak için ise dekoratif bölümlendirme uygulamalarına başvurmaktadır. Bu uygulamaları hayata geçirirken özellikle yaşam ve çalışma için gerekli ortamları iyi değerlendirmek ve karıştırmamak gerekir.

Dekoratif bölümlendirme: Gereksiz kalabalık olan beton duvarlar yerine daha kolay kullanışlı, daha az yer kaplayan ve görsel açıdan da daha şık görülen duvarlar kullanılmasıdır. Dekoratif bölümlendirmeyle evlerinde çalışacak insanların kendi çalışma ortamlarını istediği gibi ayarlamaları mümkün olmaktadır. Dekoratif bölümlendirme insanlara ayrıcalık ve farklılık katmaktadır. Evinizin istediğiniz herhangi bir bölümünü istediğiniz şekilde tasarlayarak bölümlendirmenize yardımcı olur.

Akvaryumla Bölümlendirme

Bu işlem yapılan bölümlerde hem görsel açıdan bir güzellik katılırken hem de dinlendirici bir ortam hazırlanmış olmaktadır. Akvaryumdaki mavilik, su sesi bu işlemin değerlendirilmesinde rol oynamaktadır. Özellikle hastane, restoran gibi mekânlarda kullanılan bu yöntem buralara gelen insanların şık bir ortamda işlerini halletmesini sağlamaktadır.

Ahşap Bölümlendirme

Özellikle home ofis alanlarında daha şık duran bu yöntemde kullanım alanlarınızı bölerken çok şık tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Hem ahşabın türü hem kullanma şekliniz bölümlendirmeye daha çok şıklık katacaktır. Bölümlendirme yapılacak alanlar arasına konulacak kitaplık tarzı bir ahşap ile hem daha güzel kullanım alanları elde edilecek hem de raflara koyacağınız objelerle daha güzel bir görsellik elde etmiş olunmaktadır.

Paravanla Bölümlendirme

Bir diğer dekoratif bölümlendirme işlemi olarak da paravan değerlendirilebilir. Özellikle evlerinizde dinlenme alanı oluşturulurken paravan kullanmak şık bir görünüm katacaktır. Alçı paneller kullanılan paravanlar istenilirse sabit, istenilirse de hareketli olarak kullanıma kolaylık sağlanabilir.

Evinizde, iş yerinizde yapacağınız dekoratif bölme ve düzenlemelerde renk uyumuna dikkat ettiğiniz zaman çok daha verimli yaşam ve çalışma ortamı elde etmiş olursunuz. Özellikle beyaz rengi bulunduğu ortamlara ferah bir hava katmaktadır. Oda bölümlendirmesini dekoratif olarak yaptıktan sonra mobilyaları beyaz ve aksesuarları farklı renkli seçebilirsiniz.

Bir şərh yazın